Theresienstadt Tjechië

 Fieldtrip, Gezin, Manfred  Comments Off on Theresienstadt Tjechië
Aug 042013
 

Theresienstadt Tjechië

Tijdens onze vakantie zijn we in deze indrukwekkende stad geweest. Het is een hele mooie stad die is gebouwd tussen 1730 en 1780. In de recente geschiedenis zijn hier afschuwelijke dingen gebeurd.

Hieronder heb ik het centrale plein als Photosynth weergegeven. Waarschijnlijk moet je dan wat installeren, maar dan zie je dus een 360graden panorama weergave van het plein zelf.

21 jaar en nog steeds

 Mariëlle  Comments Off on 21 jaar en nog steeds
Jun 222013
 

ScanSinds afgelopen week zijn we meer als 21 jaar bij elkaar. Elke dag ben ik weer dankbaar dat ik Mariëlle toen ten huwelijk gevraagd heb.

GameON

 Abel, Fieldtrip, Manfred, Nathan  Comments Off on GameON
Jun 222013
 

Afgelopen week ben ik met Nathan & Abel naar GameON geweest. We hebben leuke dingen gezien. Hierbij wat foto’s.

Speciale school voor tieners in Gorinchem | RTV Rijnmond

 Gezin, In het nieuws  Comments Off on Speciale school voor tieners in Gorinchem | RTV Rijnmond
Oct 052012
 

Speciale school voor tieners in Gorinchem | RTV Rijnmond.

In Gorinchem is het eerste Tiener College van Nederland van start gegaan. De eerste lichting leerlingen bestaat uit achttien kinderen in de leeftijd tussen 10 en 14 jaar.

Het Tiener College is een soort ‘tussenschool’ tussen de basis- en middelbare school voor leerlingen die beter presteren door persoonlijke aandacht van docenten.

‘De nadruk ligt vooral op de talenten en kwaliteiten van de leerling’, zegt Mariska van Wijngaarden, de initiatiefneemster van het Tiener College. Binnen het nieuwe Tiener College krijgen de leerlingen samen onderwijs op een kleinschalige en innovatieve wijze. Het college maakt specifiek gebruik van wetenschappelijke kennis op het gebied van kinderen in deze leeftijdscategorie.

Het Tiener College is voor leerlingen van VMBO tot Gymnasium waarbij geleerd kan worden op een manier die bij de kinderen past. Ook daagt het Tiener College leerlingen uit die zich juist vervelen op de basisschool.

“Op het Tiener College benaderen we de leerlingen op basis van hun talenten en kwaliteiten, en minder op basis van wat ze niet kunnen”, zegt Mariska van Wijngaarden. Leerlingen verlaten eerder de basisschool en stromen later in op de middelbare school. De onderwijsinspectie kijkt belangstellend toe naar de resultaten van het eerste Tiener College van Nederland.

Een moeder van één van de kinderen op het Tiener College is erg enthousiast: ‘Mijn zoon vond de basisschool vooral saai en vervelend. Hier vindt hij meer uitdagingen en kan hij, buiten de normale leerstof, meer informatie tot zich nemen.’

Vriendenlijsten op facebook

 In het nieuws  Comments Off on Vriendenlijsten op facebook
Nov 232011
 

Je Facebookvrienden indelen met behulp van vriendenlijsten.

http://www.paljasken.be/je-facebookvrienden-indelen-met-behulp-van-vriendenlijsten/

 

 

Musée et Chiens

 Fieldtrip, Manfred  Comments Off on Musée et Chiens
Jul 192011
 

Vandaag zijn we naar het St Bernard honden museum geweest. En ja, dat ging over St. Bernhard honden. Ook aaibaar en levend.

Nathan, Karsten en een mega StBernhard

Daarna lekker picknicken en spelen in de speeltuin. Erg gelachen daar. Ik knapte even een uiltje op een bankje naast een picknick tafel verderop. Vervolgens kwamen er wat oudere mensen aan die ook een plekje zochten om te eten. Die hadden mij niet gezien. Dat was erg grappig toen ik rechtop ging zitten :-).

Daarna nog een tour de SuperMarche. Schoenen kijken, speelgoed kopen, boodschappen doen etc etc…

Vanavond lekker een film gekeken. Elianne de Jong wilde graag X-Men deel 3 kijken. Dat vond ik een goed idee! Heerlijk genieten zo! Het was vandaag 23gr hierow en ik ben lekker zo rood als een kreeft.

Cathalyn, Nathan en 64kg St.Bernhard

De spelerij

 Abel, Cathalyn, Elianne, Fieldtrip, Gezin, Manfred, Mariëlle, Nathan  Comments Off on De spelerij
Jul 302008
 

Vandaag zijn we bij “De Spelerij / De uitvinderij” geweest. Het was echt de moeite waard.

Het was echt lekker weer om weg te zijn en het park is heel erg uitdagend voor groot en klein. Er is van alles te doen en ook met slecht weer is het leuk. Alleen wel ver weg. Het was 5 kwartier rijden.

Suzhuo Dag 1

 Fieldtrip, Manfred  Comments Off on Suzhuo Dag 1
Mar 162008
 

Even een korte post vanuit het Hotel.

De vlucht was vooral lang. Heel lang. 10,5 uur is lang. Slapen ging slecht want er was veel turbulentie. Maar wel een belevenis. Na de vlucht moesten we nog een kleine twee uur met de taxi van Shanghai naar Suzhou. Het hotel is wel super. Echt luxe met ligbad, grote tv, super grote douche enzo.

Nu gaan we lekker dineren. Het is nu 18:15 of zo iets.

Proefzwemmen

 Gezin, Nathan  Comments Off on Proefzwemmen
Sep 252007
 

Gelukkig, na anderhalf jaar oefenen, mag Nathan nu zijn A diploma gaan proberen te halen. Ik hoop maar dat het hem lukt. B en C diploma gaan altijd een stuk sneller.

Feest weekend

 Manfred, Mariëlle  Comments Off on Feest weekend
Jul 152007
 

Afgelopen weekend hebben we ons 12,5 jarig huwelijk gevierd. De echte datum was in maart. Toen zijn we met de kinderen naar Nemo geweest. Nu hebben we een feest gegeven op de bezoekboerderij. Eerst ‘s middags een spelprogramma met bijvoorbeeld hooivork gooien, een kruiwagen race etc etc. Daarna hebben we met zijn allen lekker gegeten. Iedereen had wat lekkers meegenomen. Er waren lekkere hamburgers en saté-tjes, heerlijke salades, goulashsoep, groentesoep. Ook een heerlijk indonesisch gerecht. Een watermeloen van 15 kilo bleef over. De worteltjes taart en de brownypudding met ijs en slagroom zakte namelijk ontzettend diep in de reeds ernstig gevulde buiken. In één woord: “Heerlijk”.

 Na afloop de spullen ingeladen en de kinderen over de andere auto’s verdeeld. Mariëlle stond wel raar te kijken omdat ze niet wist dat, voor ons, het weekend er nog niet opzat. Cathalyn ging met Josien mee en Elianne, Nathan en Abel gingen met Anica mee. Elianne had de kleren ingepakt van de kinderen en ik had voor Mariëlle en mijzelf stiekum de kleren ingepakt. We zijn lekker met zijn tweëen naar een hotel geweest in Utrecht. Eerst even bijkomen en omkleden in het hotel en daarna hebben we lekker etalage’s zitten kijken en zijn nog lekker wat wezen drinken op een terrasje.

 Het was heel bijzonder en gezellig.  

%d bloggers like this: