De spelerij

 Abel, Cathalyn, Elianne, Fieldtrip, Gezin, Manfred, Mariëlle, Nathan  Comments Off on De spelerij
Jul 302008
 

Vandaag zijn we bij “De Spelerij / De uitvinderij” geweest. Het was echt de moeite waard.

Het was echt lekker weer om weg te zijn en het park is heel erg uitdagend voor groot en klein. Er is van alles te doen en ook met slecht weer is het leuk. Alleen wel ver weg. Het was 5 kwartier rijden.

Cathalyn haar knutsels

 Cathalyn  Comments Off on Cathalyn haar knutsels
Oct 092006
 

Het is al veel te lang gelden dat ik op dit log iets heb toegevoegd en dus ook al veel te lang geleden dat ik iets aan het 1:12knutselen gedaan heb. Na een zomer vol warmte en verbouwen van de 1:1 zolder is er nu weer wat tijd voor het mini.
Zaterdag ben ik met de meiden naar de poppenhuis beurs in Rijswijk geweest. Het was al 10 jaar gelden dat ik op een beurs geweest ben en ik heb dan ook genoten van al het moois en de vele leuke betaalbare miniaturen.
Zondag gelijk aan de knutsel gegaan en hier is het resultaat van Cathalyn (8jaar) haar kattenpakketjes dat ze bij de stand van poppenhuizen en miniaturen kocht.

met wat hulp voor het snijden van de kartonnen delen, een krabpaal gemaakt voor de 1:12 poes.
De poes heeft ook een halsbandje met belletje gekregen en ik heb een mand voor de poes gemaakt, dit bleek echt te moeilijk voor haar 🙂 .
de bolletjes hebben we samen gemaakt van een pluizig draadje dat ook bij het pakketje zat. De tafel heeft ze ook zelf gemaakt uit een Del Prado pakketje.

Cathalyn wat geweldig die nieuwe knutsels!!!!

Geplaatst door: @nica | 24 oktober 2006 om 18:56

Cathalyn, wat maak jij mooie dingen!

Geplaatst door: Marina | 7 december 2006 om 11:25

Mariëlle, geen nieuws te vermelden over je poppenhuis?? Tis op je andere weblog ook al zo stilletjes 🙁

Geplaatst door: Marina | 7 december 2006 om 11:25

En, is het poppenhuis ook in kerstsfeer nu? 😉

Geplaatst door: Marleen | 26 december 2006 om 13:54

het huis van Cathalyn

 Cathalyn  Comments Off on het huis van Cathalyn
Jun 012006
 

Cathalyn (7 jaar) heeft 6 dagen vrij ivm het schoolkamp van groep 8, dus alle tijd om eens met mama aan de knutsel te gaan. Eerst haar huis maar eens in de grondverf gezet. Dit is haar huis zoals het er al zeker een jaar bijstondFoto1
Ze speelde er met haar playmobil in, maar nu wil ze er een echt poppenhuis van maken.
Er zitten wel wat weinig ramen in, dus ik wil er dit weekend minimaal 1 extera gaan maken.
Eerst maar in de grondverf gezet, daar knapte het al een heel stuk van op, dit weekend gaan we weer verder, helaas ben ik de binnekant van het dak vergeten, dus die moet nog in de grondverf.

Reacties

leuk hoor alle 3 een huis, lekker samen knutselen 🙂

Geplaatst door: @nica | 16 juni 2006 om 11:33

Wat een leuk huis zeg!
Ben heel benieuwd hoe het ondertussen is gevorderd.

Geplaatst door: Marleen | 28 september 2006 om 16:19

badkamer betegelen

 Cathalyn  Comments Off on badkamer betegelen
May 232006
 

Het is al weer even geleden, maar de badkamer heeft schitterend tegels gekregen
Tegelen_van_de_badkamer ik heb gebruik gemaakt van tegelvellen, op te foto’s is te zien hoe deze rand voor rand geplakt worden. Ik vond het heel erg leuk om te doen en ook Elianne haar badkmertje heeft deze tegels gekregen. ik moet daar nog een foto van maken dus die volgt nog.
De vellen zijn van het merk euro mini’s en ik heb ze bij minidreams gekocht. Klik even op de foto om een mooie grote foto te zien.
tegelen_van_de_badkamer

Reacties

het gaat vooruit hé!
goed zo!
groetjes
Inge

Geplaatst door: inge | 28 mei 2006 om 21:42

wauw dat is cool 🙂
gaaf om te zien hoe je dat doet, tja dat is dan wel weer grappig die foto vergrooot…
mooi hoor, nu inrichten 😉

Geplaatst door: @nica | 29 mei 2006 om 20:15

Wauw wat ben je al ver gevorderd zeg. Het ziet er heel schattig uit allemaal. Volgens mij moet je wel een vaste hand hebben met al die kleine materialen of valt dat wel mee?

Lieve Groetjes
Tertia

Geplaatst door: Tertia | 30 juli 2006 om 14:57

bloemetjes gemaakt

 Cathalyn  Comments Off on bloemetjes gemaakt
May 222006
 

Gemaakt van papier, uit een zelfmaak pakketje, dus alle onderdeeltjes waren voorgestanst. Elianne heeft ook al een gerbera gemaakt, maar ze wil er ook eerst meer hebben voor ze gaat showen ik weet nog niet wanneer dit log gaat verhuizen, ik hoop dat het nog even duurt want ik vind het nieuw log heel erg lastig werken ik ben al veel verder ook met het huis en de badkamer heeft schitterend tegels gekregen, ook de badkamer van Elianne haar huis. inmiddels heben we daar ook een wc,tje ingepland en daar moet een klein muurtje voor gaan komen. Van oma Joke heeft ze voro haarverjaardag een complete badkamer set gekregen en een heel lief hondje (1:12) en het setje om gerbera’s te maken.

Reacties

tja toen je dit geplaatst had mocht ik van weblog niet eens reageren ;-(
wennen hoor zonder de smilies 🙁
maaaaaar je bloemetjes zijn echt geweldig!!!!! zoooo vreselijk mooi, net echt

Geplaatst door: @nica | 29 mei 2006 om 20:13

dit wist ik niet

als ik dit had geweten dan had ik genoeg dingen voor je gehad

Foppe

Geplaatst door: foppe | 3 januari 2007 om 22:11

vloerkleedje

 Cathalyn  Comments Off on vloerkleedje
Apr 202006
 

In de DP doos die van zolder kwam zat ook en vloerkleedje dat al voor 1/4 geborduurd was, door er steeds tussendoor een paar steekjes aan verder te werken is het nu helemaal af. In het origineel zit er een geometrisch figuur in de midden van het kleedje, maar dat vond ik niet passen bij de romantische rozenslaapkamer waar het komt te liggen, dus op zoek gegaan naar een borduurpatroon van een klein roosje. Gelukkig kon iemand me via het poppenhuis forum eraan helpen en nu heb ik er dus 4 kleine roosjes op geborduurd. Het is een simpel kleedje maar ik ben er heel tevreden mee.
De pootjes die je op de foto nog net achter het kleedje ziet, zijn die van het bed.

vloerkleedgeborduurd

Reacties

Fijn dat het er al zo snel was! En mazzel dat het (nog net) door de brievenbus paste! 😀

Geplaatst door: Aragog | 19 april 2006 om 12:52

Heerlijk dat het weer compleet is.

Geplaatst door: Leentje | 19 april 2006 om 13:19

zo nu even behangen en lekker verder bouwen!!

Geplaatst door: @nica | 20 april 2006 om 16:58

Ik heb echt ontzettend mooi behang besteld, kado’tje van Manfred voor mij 😀 Ik hoop dat het zaterdag bij de post zit, de winkel waar ik gekocht heb, zou wel proberen zo snel te versturen. Spannend hoor, anders zaterdag alleen verder met de meubels

Geplaatst door: Mariëlle | 20 april 2006 om 17:28

Die muren passen wel goed. Nu nog even met de spanbanden in de weer om de overige kieren dicht te lijmen.

Geplaatst door: MrMaD1909 | 20 april 2006 om 23:21

Reacties

Hij is echt mooi hoor. En zo rap gedaan…

Geplaatst door: MrMaD1909 | 20 april 2006 om 23:18

Wat een snoepie.

Geplaatst door: Leentje | 21 april 2006 om 9:52

je hebt hem al af! veel leuker geworden dan het origineel, goed gedaan hoor 😀 hoe is het met de badkamer? nieuwsgierig ik, neeeeuh 😛

Geplaatst door: @nica | 23 april 2006 om 19:34

wat leuk allemaal zeg, heb even de weblog bekeken, maar erg leuk zo een poppenhuis.

Geplaatst door: Nathalie | 25 april 2006 om 13:35

voor de poppenhuizen van mijn zusjes ben ik op zoek naar dit soort borduurpatronen. Kun jij mij helpen?

Geplaatst door: Ukkie | 27 april 2006 om 11:55

Joepie

 Cathalyn  Comments Off on Joepie
Apr 192006
 

De post belde net aan met een dikke envelop….
Met de ontbrekende badkamer muren en afwerklatjes. We kunnen dus weer verder bouwen aan de zolderverdieping, vrijdag of zaterdagavond bouwen we die er op.
badkamermetmuren

hamer, hamer, zaag, zaag

 Cathalyn  Comments Off on hamer, hamer, zaag, zaag
Apr 182006
 

4 dagen lang, hebben we behang geplakt, muren en vloeren geplaatst, heel veel meubeltjes uit de voorgestansde delen genseden, nog veel meer geschuurd, aangepast en geverfd. Maar bovenal genoten, heerlijk om weer samen te werken aan een project, heerlijk om uren aan tafel te zitten en met leuke dingen bezig te zijn en heerlijk om te merken dat we het nog steeds goed kunnen, bouwen in schaal 1:12. En hier is het resultaat
eerst de keuken, daar staan nog niet zoveel meubeltjes in, de meubeltjes die DP heeft geleverd hebben allemaal dichte nepdeurtjes en wij willen open deurtjes zodat ze echt gebruikt kunnen worden. Dus werk aan de winkel om alle kastjes aan te passen
Naast de tafel staat een mini poppenhuisje, in het origineel was het dicht en beplakt met papier, maar ik heb 1 kant open gelaten en er een vloertje in gemaakt zodat het een echt poppenhuisje word. Het komt in de kinderkamer die op zolder komt, maar die moet nog gebouwd worden
De lamp is echt en als het huis af is, kunnen alle lampjes echt branden. Alle lampjes heb ikzelf beschilderd en in elkaar gemaakt.
keuken
In de keuken kreeg ook een zwapje een plekje, zo’n huis moet natuurlijk wel schoongemaakt worden. Via een poppenhuis forum doe ik mee aan een jaarswap, iedere maand krij je dan een leuke verassing en 1 van de maanden moet jezelf 11 mensen een leuk dingetje voor hun huis sturen, volgende maand ben ikzelf aan de beurt om te versturen, ben er al aan bezig, maar ga natuurlijk niets showen tot het verstuurd is.
zwapje
Ook de kast die ik van een quiltvriendin kreeg, heeft een plekje in de keuken gekregen, ik weet nog niet of die daar blijft, want ik ben ook bezig met een kijkbakje met quiltwinkeltje en daar past deze mooie hoekkast ook heel erg goed, Mariëtte nogmaals heel erg bedankt voor het mooie kastje. Het beertje kreeg ik van Cathalyn en zal later ee plekje in de kinderkamer krijgen.
kastmariette
Naast de keuken is de hal, hier komt ook de voordeur in de voorgevel. Manfred heeft de trap gemaakt, een enorme klus, maar het is nu al erg mooi en dan is de trap nog niet eens geverfd. De paraplu bak staat al wel klaar en ook hier weer een mooi lampje
halbgg
Vanuit de hal kan je ook door naar de huiskamer, waar de bank met de quiltkussentjes al een plekje vond. De kast die er staat hoort in de badkamer, deze is al helemaal veranderd, er zit een plankej bovenop, er zitten echt deurtjes in (die komen er pas op vast als het verven klaar is, zodat de scharniertjes niet meegeverfd worden) en een extra plankje in het kastje.
huiskamer
Boven is links de badkamer, daar kwamen we ineens een mega probleem tegen, de achterwand en de zijwand zijn kwijt, mischine nooit geleverd, mischien zoek gemaakt, maar hoe dan ook, niet in mijn bezit. Zo erg ik kon wel huilen, maar gelukkig via een mail lijst iemand gevonden die ze voor mij heeft en ze vandaag al op de post heeft gedaan, zodat we weer verder kunnen bouwen dit weekend. De wc en het bad waren redelijk makkelijk te maken uit de losse onderdelen, alleen past er vrijwel nooit iets vanzelf in elkaar en moet er heel wat geschuurd worden om kraantjes en pinnetjes passend te maken. Ik wil nog wel een ander touwtje aan de stortbak, met een handvatje.
Naast de wc staat een klein blauw po’tje, dat ik de vorige maand via de swap kreeg.
badkamer
Naast de badkamer zit een overloop met weer een trap die naar zolder gaat, deze trap is smaller als die benden staat, echt zo’n zoldertrapje Daarnaast is de slaapkmaer, de meubels die DP daarbij geleverd heeft zijn wel mooi, met allemaal deurtjes en echt laatjes. hier hebben dus al veel meubels van gemaakt
Eerst het bed, daar heb ik ook flink wat aan aangepast, want de matras lag veel te laag en het zat zo wiebelig in elkaar, maar nu een mooi bed dat schreeut om een mooie quilt verder op de foto de kledingkast, waar nog 2 elastiekjes omheen zitten als lijm klemmen, een nachtkastje met deurtje en klein laatje, een mooie ladenkst met 3 lades, pffffff wat een werk was dat, de lades waren 2mm breder dan de opening, dus de openingen moesten flink ruimer geschuurd worden. op de ladenkast staat een kaptafeltje daar komt een spiegeltje in de lijst en sieraden in het laatje. ook hebben de comode, het hobbelpaard en de wieg hier een tijdelijk onderkomen gevonden. ook hier weer een lapje, deze vind ik zelf het mooiste lekker kanl roze met een parelmoer glans.
Op het bed ligt het schitterende ieniemini luierpakje dat bij het po’tje hoort
slaapkamer
Hier een mooie foto van het swap pakje
swapjebabypakje
De comode is ook zo’n mooi kastje, er komt ook een mooi stokje in om kleertjes aan te hangen, maar die moet verf vrij blijven dus is er even uitgehaald.
comode

Reacties

Wat leuk om mijn swabbertje te zien. Mijn allereerste swap en dan al gelijk op een site. Echt gaaf! Mooi huis hoor, ik ga het volgen! Toedels, Ingrid.

Geplaatst door: Ingrid | 18 april 2006 om 22:20

Wauw Melle, wat wordt dat gaaf!
Jullie hebben er een flinke slinger aan gegeven het afgelopen weekend.

Geplaatst door: Leentje | 18 april 2006 om 22:56

Jullie hebben veel gedaan zeg!
Ziet er leuk uit!
Lijkt me wel een enorm gepriegel zeg.

Geplaatst door: Marina | 19 april 2006 om 8:23

wauwie heb het natuurlijk in het echt bewonderd maar zo alles in detail op de foto is super gaaf!!
ben zo benieuwd wat er allemaal nog komt, heel erg leuk dit zo op je forum te volgen!! 😀

Geplaatst door: @nica | 19 april 2006 om 10:07

Dat gaat supersnel zeg! Leuk om te zien hoe goed die 3 pakketjes alsnog terecht komen. Je hebt wel enorm veel geluk dat ik ze nog niet gebruikt had om ze ergens voor te verzagen! 😛

ps: Mijn quiltje het eerst maken hoor! Ik ben zo benieuwd… 😉

Geplaatst door: Aragog | 19 april 2006 om 12:59

dit ziet er echt supergaaf uit. Ik zou zo willen beginnen aan zo iets. Maar eerst maar wat andere dingen gaan oppakken.

Geplaatst door: Josien | 19 april 2006 om 22:41

Wauw!Wat gaaf en zo leuk om mijn hoekkastje terug te zien.Het is dat ik zo druk met quilten ben anders zou ik zo mijn poppenhuis en alles wat er bij hoord weer tevoorschijn halen……
Marriëtte

Geplaatst door: jell | 22 april 2006 om 10:07

Wat leuk, dat poppenhuis uit het stof. Ik kwam bij je via Aragog. Ik ben haar aan het helpen met Frasers Ridge. Geweldig dat je een quiltje voor haar aan het maken bent in ruil voor de badkamerwanden.
Groetjes, AnneRie.

Geplaatst door: AnneRie | 20 september 2006 om 18:44

2e kussentje

 Cathalyn  Comments Off on 2e kussentje
Mar 052006
 

Ik heb vanmiddag nog een 2e kussentje gemaakt, ik wilde nog wat proberen voor ik aan een hele bed quilt begin. 1 ding weet ik zeker, voorlopig geen bedquilt met dit patroon daar zou ik zo’n 90 stukjes voor moeten maken en na 4 voor dit kussentje had ik wel gezien
Maar het kussentje is een schatje, bijna nog leuker als het eerste kussentje

Ik ga eerst maar een kleiner quiltje maken, als ik weer zin heb in mini quilten of meer kussentjes, voorlopig moet het 2 persoonbed het maar doen met het beddengoed wat er op lig

Reacties

Nog zo’n lief kussentje.
Leuk zeg!

Geplaatst door: Leentje | 6 maart 2006 om 8:52

hé dat bankje heb ik ook 😀 volgens mij ook gemaakt in 92 of 93, in woonde hier nl. nog niet en ben in 94 verhuisd. Dat maken zonder uitgeven wil ik ook doen, heb nog zoveel dingetjes liggen. Ga hier ook blijven kijken misschien pep je mij ook nog weer op.

Geplaatst door: dineke | 6 maart 2006 om 9:17

Hier hetzelfde, in 94 verhuisd en toen had ik het bankje al, komt uit een boekje vol meubeltjes etc van afval, heb jij dat boekje ook?

Geplaatst door: Mariëlle | 6 maart 2006 om 9:35

GEWELDIG DAT 2E KUSSENTJE NU NOG EEN LEKKER SCHOOTQUILTJE VOOR OP DE BANK 🙂

Geplaatst door: @nica | 6 maart 2006 om 11:05

Eeeenig zeg!!
Mooie kleurtjes ook, echt mijn smaak!!

Groetekus,Liane

Geplaatst door: Liane | 6 maart 2006 om 18:22

nog zo’n priegelwerkje! heel mooi! waar haal je het geduld vandaan?

Geplaatst door: inge | 6 maart 2006 om 20:40

Lieve Marielle,

Wat een prachtige spulletjes maak je toch! En dan te bedenken dat de kinderen een paar weekjes geleden hun mooie, door opa gebouwde poppenhuis (drie verdiepingen en een balkon) aan school hebben geschonken (bruikleen, als ze vanschool gaan kunnen we hem terugvragen).
Hier deden ze er niets mee, en we hebben eigenlijk ook geen zolder, dus nu wordt hij beter gebruikt… maar als ik het had geweten, had ik je kunnen verrassen met een huis……. 😕

Geplaatst door: Alian | 15 maart 2006 om 10:17

Cathalyn heeft haar B diploma gehaald….

 Cathalyn, Gezin  Comments Off on Cathalyn heeft haar B diploma gehaald….
Oct 172005
 

Cathalyn heeft zaterdag haar B diploma gehaald. Ze is er zo trots op… Echt erg leuk.

Verder hebben we extra geheugen gekocht voor de desktop. Hij is zo vreselijk traag. Dan staat hij maar te rammelen en te rammelen, dat schiet niet op. De jongens van de -uTi- clan hebben elkaar erop aan gesproken dat de computer nog niet geregeld is en hebben gezegd dat ze het deze week voor elkaar gaan krijgen. Ik ben erg benieuwd. Het zou mega zijn…

Ik heb de fotos er maar even in groot formaat opgezet. Dan staan ze er maar vast…

%d bloggers like this: