Apr 182006
 

4 dagen lang, hebben we behang geplakt, muren en vloeren geplaatst, heel veel meubeltjes uit de voorgestansde delen genseden, nog veel meer geschuurd, aangepast en geverfd. Maar bovenal genoten, heerlijk om weer samen te werken aan een project, heerlijk om uren aan tafel te zitten en met leuke dingen bezig te zijn en heerlijk om te merken dat we het nog steeds goed kunnen, bouwen in schaal 1:12. En hier is het resultaat
eerst de keuken, daar staan nog niet zoveel meubeltjes in, de meubeltjes die DP heeft geleverd hebben allemaal dichte nepdeurtjes en wij willen open deurtjes zodat ze echt gebruikt kunnen worden. Dus werk aan de winkel om alle kastjes aan te passen
Naast de tafel staat een mini poppenhuisje, in het origineel was het dicht en beplakt met papier, maar ik heb 1 kant open gelaten en er een vloertje in gemaakt zodat het een echt poppenhuisje word. Het komt in de kinderkamer die op zolder komt, maar die moet nog gebouwd worden
De lamp is echt en als het huis af is, kunnen alle lampjes echt branden. Alle lampjes heb ikzelf beschilderd en in elkaar gemaakt.
keuken
In de keuken kreeg ook een zwapje een plekje, zo’n huis moet natuurlijk wel schoongemaakt worden. Via een poppenhuis forum doe ik mee aan een jaarswap, iedere maand krij je dan een leuke verassing en 1 van de maanden moet jezelf 11 mensen een leuk dingetje voor hun huis sturen, volgende maand ben ikzelf aan de beurt om te versturen, ben er al aan bezig, maar ga natuurlijk niets showen tot het verstuurd is.
zwapje
Ook de kast die ik van een quiltvriendin kreeg, heeft een plekje in de keuken gekregen, ik weet nog niet of die daar blijft, want ik ben ook bezig met een kijkbakje met quiltwinkeltje en daar past deze mooie hoekkast ook heel erg goed, Mariëtte nogmaals heel erg bedankt voor het mooie kastje. Het beertje kreeg ik van Cathalyn en zal later ee plekje in de kinderkamer krijgen.
kastmariette
Naast de keuken is de hal, hier komt ook de voordeur in de voorgevel. Manfred heeft de trap gemaakt, een enorme klus, maar het is nu al erg mooi en dan is de trap nog niet eens geverfd. De paraplu bak staat al wel klaar en ook hier weer een mooi lampje
halbgg
Vanuit de hal kan je ook door naar de huiskamer, waar de bank met de quiltkussentjes al een plekje vond. De kast die er staat hoort in de badkamer, deze is al helemaal veranderd, er zit een plankej bovenop, er zitten echt deurtjes in (die komen er pas op vast als het verven klaar is, zodat de scharniertjes niet meegeverfd worden) en een extra plankje in het kastje.
huiskamer
Boven is links de badkamer, daar kwamen we ineens een mega probleem tegen, de achterwand en de zijwand zijn kwijt, mischine nooit geleverd, mischien zoek gemaakt, maar hoe dan ook, niet in mijn bezit. Zo erg ik kon wel huilen, maar gelukkig via een mail lijst iemand gevonden die ze voor mij heeft en ze vandaag al op de post heeft gedaan, zodat we weer verder kunnen bouwen dit weekend. De wc en het bad waren redelijk makkelijk te maken uit de losse onderdelen, alleen past er vrijwel nooit iets vanzelf in elkaar en moet er heel wat geschuurd worden om kraantjes en pinnetjes passend te maken. Ik wil nog wel een ander touwtje aan de stortbak, met een handvatje.
Naast de wc staat een klein blauw po’tje, dat ik de vorige maand via de swap kreeg.
badkamer
Naast de badkamer zit een overloop met weer een trap die naar zolder gaat, deze trap is smaller als die benden staat, echt zo’n zoldertrapje Daarnaast is de slaapkmaer, de meubels die DP daarbij geleverd heeft zijn wel mooi, met allemaal deurtjes en echt laatjes. hier hebben dus al veel meubels van gemaakt
Eerst het bed, daar heb ik ook flink wat aan aangepast, want de matras lag veel te laag en het zat zo wiebelig in elkaar, maar nu een mooi bed dat schreeut om een mooie quilt verder op de foto de kledingkast, waar nog 2 elastiekjes omheen zitten als lijm klemmen, een nachtkastje met deurtje en klein laatje, een mooie ladenkst met 3 lades, pffffff wat een werk was dat, de lades waren 2mm breder dan de opening, dus de openingen moesten flink ruimer geschuurd worden. op de ladenkast staat een kaptafeltje daar komt een spiegeltje in de lijst en sieraden in het laatje. ook hebben de comode, het hobbelpaard en de wieg hier een tijdelijk onderkomen gevonden. ook hier weer een lapje, deze vind ik zelf het mooiste lekker kanl roze met een parelmoer glans.
Op het bed ligt het schitterende ieniemini luierpakje dat bij het po’tje hoort
slaapkamer
Hier een mooie foto van het swap pakje
swapjebabypakje
De comode is ook zo’n mooi kastje, er komt ook een mooi stokje in om kleertjes aan te hangen, maar die moet verf vrij blijven dus is er even uitgehaald.
comode

Reacties

Wat leuk om mijn swabbertje te zien. Mijn allereerste swap en dan al gelijk op een site. Echt gaaf! Mooi huis hoor, ik ga het volgen! Toedels, Ingrid.

Geplaatst door: Ingrid | 18 april 2006 om 22:20

Wauw Melle, wat wordt dat gaaf!
Jullie hebben er een flinke slinger aan gegeven het afgelopen weekend.

Geplaatst door: Leentje | 18 april 2006 om 22:56

Jullie hebben veel gedaan zeg!
Ziet er leuk uit!
Lijkt me wel een enorm gepriegel zeg.

Geplaatst door: Marina | 19 april 2006 om 8:23

wauwie heb het natuurlijk in het echt bewonderd maar zo alles in detail op de foto is super gaaf!!
ben zo benieuwd wat er allemaal nog komt, heel erg leuk dit zo op je forum te volgen!! 😀

Geplaatst door: @nica | 19 april 2006 om 10:07

Dat gaat supersnel zeg! Leuk om te zien hoe goed die 3 pakketjes alsnog terecht komen. Je hebt wel enorm veel geluk dat ik ze nog niet gebruikt had om ze ergens voor te verzagen! 😛

ps: Mijn quiltje het eerst maken hoor! Ik ben zo benieuwd… 😉

Geplaatst door: Aragog | 19 april 2006 om 12:59

dit ziet er echt supergaaf uit. Ik zou zo willen beginnen aan zo iets. Maar eerst maar wat andere dingen gaan oppakken.

Geplaatst door: Josien | 19 april 2006 om 22:41

Wauw!Wat gaaf en zo leuk om mijn hoekkastje terug te zien.Het is dat ik zo druk met quilten ben anders zou ik zo mijn poppenhuis en alles wat er bij hoord weer tevoorschijn halen……
Marriëtte

Geplaatst door: jell | 22 april 2006 om 10:07

Wat leuk, dat poppenhuis uit het stof. Ik kwam bij je via Aragog. Ik ben haar aan het helpen met Frasers Ridge. Geweldig dat je een quiltje voor haar aan het maken bent in ruil voor de badkamerwanden.
Groetjes, AnneRie.

Geplaatst door: AnneRie | 20 september 2006 om 18:44

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: